fredag 11 februari 2011

Fredagsmys med kompisar

Alldeles strax kommer våra fina kompisar Chris och Leo hit.

Vi ska äta lite plockmat och dricka gott vin. Sedan ska vi spela Trivial Pursuit.

Det är roligt att spela med dem för vi är ganska jämna. (Även om J. och jag oftast vinner :) )

Det blir helt säkert en trevlig kväll!

Jag önskar alla en härlig helg!!!

4 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt mysig kväll.
    Är frågorna på spanska?

    Själv har jag haft en heldag i Malmö med, shopping, champagne på Hilton och fantastisk middag som avslutning.

    Snö och kallt igen!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, frågorna är på spanska. Så när det gäller spanska floder och gamla spanska kungar och sånt då lämnar jag gärna över till min sambo att svara!

    Till slut blev det inget TP i fredags. Vi satt och pratade och åt och pratade och när det var dags att ta fram spelet så var alla jättetrötta och lämnade walk over till nästa gång vi ses :)

    Va nyfiken jag blev på din dag i Malmö!! Vad då champagne på Hilton? Det låter som en mycket trevlig idé! Berätta mer!!!

    SvaraRadera
  3. Så gärna! En av mina väninnor bor i Malmö och vi umgås ett par gånger om året.
    Då brukar vi gå på stan - i någon trevlig stad om vi får lust att åka till, denna gången blev det jag som for till Malmö.
    Hon brukar bjuda på frukost på ett speciellt och mycket trevligt café vid Gustav Adolfs Torg - choklad med vispgrädde,frallor och någon god kaka. Så sitter vi länge och pratar.
    Sedan strosar vi i och ur affärer och tittar, köper någon liten småsak - aldrig kläder eller mat, kläder tar för lång tid och mat är för trist. :)
    När vi inte ids mer - i Malmö betyder det att vi har kommit förbi Triangeln :) - så sätter vi oss någonstans - gärna på en uteservering om vädret tillåter - och tar ett glas vin och tittar på folk och pratar ännu mer.
    Sedan blir det middag på något trevligt ställe innan jag tar tåget hem igen.

    Denna dag följde detta mönster men efter fikat säger hon plötsligt: Jag har en överraskning.
    Idag bjuder jag på mat och dricka eftersom jag vet att du har det lite knapert i januari februari - mitt jobb har inte riktigt kommit igång ännu för terminen - så du kan använda dina pengar till shopping så står jag för maten.

    Blir man inte rörd till tårar av sådana vänner.
    Nu innebar detta att när vi var mätta på shopping och just kommit ut från Triangeln med sikte på ett glas vin - Vad ligger där, om inte Hilton och då tyckte hon att i skulle gå dit.
    Jag såg pengar med vingar på men hon insisterade.
    Jag satte mig på en barstol och ombads kolla i drinklistan "Ta vad du vill!" - ett glas vin kostade 175:-! - men till all lycka hittade jag Cavan och den kostade bara 65:- per glas så det fick bli den och jag älskar den så det blev ju hur bra som helst. Jordgubbar fick vi till och så satt vi där en timmes tid och njöt av sällskapet, av omgivningen och av att vara inne när det var ruskväder ute.
    Sedan blev jag bjuden på middag på en av mina favoritrestauranger - Bullen heter den och det låter ju liiite knasigt men där är jättemysigt.

    Vi tog oxfilé med stekt potatis och vitlökssmör och creme brulée och ett supergott rött vin till och vi hade så himla trevligt innan vi begav oss ut i snögloppet till mitt tåg hem.
    En superdag!

    SvaraRadera
  4. Men det låter ju jättetrevligt!!! Sådana vänner ska man ha!!

    Och lite lyx i vardagen då och då är en fantastisk idé!! :)

    SvaraRadera